Bejárati ajtó gyártása, szerelése

Bejárati ajtó gyártása, szerelése műanyag profilból

A műanyag bejárati ajtó gyártása, szerelése kiemelt odafigyelést igényel, hiszen magas biztonsági követelményeknek kell megfelelnie. A műanyag bejárati ajtók előnyei, hogy az alumínium ajtóknál olcsóbbak, viszont ugyanúgy kiváló hőszigetelésű és nagy biztonsággal rendelkező ajtók. A bejárati ajtó beépítése műanyag bejárati ajtó küszöb felhasználásával történik.

Ajtó, ablakok gyártása, szerelése

Legfontosabb sajátosságuk, hogy biztonsági szempontok figyelembevételével készülnek, hiszen nem szeretnénk, ha könnyen betudnának törni hozzánk. Kívülről és belülről is zárhatóak, a zárszerkezet több ponton záródó. A biztonságot szolgáló egyéb megoldásokkal is kiegészülnek. Tudnunk kell, hogy abszolút biztonságos ajtót, ablakot nem lehet készíteni. Ezért a biztonsági kockázatot mindig optimalizálni kell. Egy családi házban szuper biztonságos (ennél fogva drága) bejárati ajtót akkor érdemes beépíteni, ha az egyéb nyílászárók (ajtó, ablakok, erkélyajtók) is hasonló biztonsági szinten készültek.műanyag bejárati ajtó.

bejarati ajto gyartasa, szerelese
Bejárati ajtó gyártása, szerelése

 Bejárati ajtók műanyag profilból

A szép műanyag bejárati ajtó, ablak a homlokzat dísze, harmonikusan illeszkedik az épület karakterisztikájához, melyen öröm átlépni, és megérkezni az otthon melegébe. A műanyag bejárati ajtók egy emelt szintű lakáskultúra névjegykártyái, amelyek személyre szabott külsőt kölcsönöznek a háznak. A műanyag bejárati ajtók megjelenésükben sokfélék lehetnek, egyszerűek és így visszafogottak, vagy markánsak és ez által hangsúlyosak. Kérésére katalógust küldünk, és szakértő kollégáink is igyekeznek megkönnyíteni Önnek a választást, ha ajtó, ablak vásárlás előtt áll.

muanyag bejarati ajto
műanyag bejárati ajtó

 A műanyag bejárati ajtók előnyei

  • Kiváló minőség a nagy profil keresztmetszeteknek köszönhetően
  • Jó hőszigetelés a műanyag bejárati ajtók hőhídmentes küszöbe miatt
  • Speciális tömítések zárják ki a huzatot a bejárati ajtóknál, ablakoknál
  • Sokoldalú megjelenési lehetőség
  • Magas betörésbiztonság
muanyag bejarati ajtok elonyei
műanyag bejárati ajtók előnyei

 Műanyag bejárati ajtó küszöb

A műanyag bejárati ajtók küszöbe alacsony beépítési magasságának köszönhetően alkalmasak mozgásukban korlátozottak lakásaikban való közlekedésére is. A hőhídmentes műanyag bejárati ajtó küszöb kimagaslóan jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

muanyag bejarati ajto kuszob
műanyag bejárati ajtó küszöb

 Műanyag bejárati ajtók, ablakok kiemelkedő stabilitással

A műanyag bejárati ajtók, ablakok rendszerét úgy alakítják ki, hogy a lehető legnagyobb acélmerevítést be tudja fogadni. Ebből és a beépítési mélységből adódóan az ellenálló képessége 30 %-al nagyobb lett, mint az átlag műanyag bejárati ajtóké, ablakoké. Egy olyan küszöbcsatlakozást használnak a műanyag bejárati ajtóknál is, hogy az ajtóprofil és a küszöb között megfelelő zárt kapcsolat jöhessen létre.

Azért, hogy a műanyag bejárati ajtók szélállósága és a sarokmerevsége megfelelő szinten legyen, a rendszerhez passzoló sarokmerevítéseket használnak. Az ajtó, ablak kiegészítők széleskörű választéka lehetővé teszi a műanyag bejárati ajtók sokféle variációját. A műanyag bejárati ajtók többféle színben és fautánzatú fóliás kivitelben is rendelhetőek.

 Műanyag bejárati ajtó szerkezete

A műanyag nyílászárók alapanyaga nagy keménységű PVC, melyek minden esetben belső fémmerevítésekkel vannak ellátva. Ennek feladata, hogy növelje a profilok statikai terhelhetőségét, valamint ehhez csatlakoznak a nyílászárók vasalatai is.

A nyílászáró profilok minden esetben cellás felépítésűek. A légkamrák számának növekedésével nő a profilok hőszigetelő képessége, merevsége, és vastagsága is. A ma gyártott nyílászárók már UV-álló alapanyagból készülnek, így nem kell tartanunk azok besárgulásától. A vasalatok időszakos olajozásán kívül semmilyen karbantartást nem igényelnek, nem kell festeni őket, könnyen tisztíthatóak. Nagy a formatervezők szabadsága, hiszen szinte bármilyen forma, alak könnyen megvalósítható belőlük, mindez egyre szélesebb színválasztékban. Többszörös szigetelésének köszönhetően szinte hermetikusan zár, fokozott hőszigetelésű és hangszigetelésű üvegezésével kiegészülve szinte kizárja a külvilág zajait. A bejárati ajtópanelek sok változata lehetővé tesz minden elképzelést.műanyag bejárati ajtó

 Üvegezés

A bejárati ajtók alapfelszereltsége:
4-16-4-LOW-E ARG üveg, k=1,1 W/m2K.  Különféle üvegtípusokkal. Kérésre ettől sokkal jobb hőszigeteléssel is tudjuk gyártani.

 A bejárati ajtók vasalat rendszere

A bejárati ajtók, ablakok több ponton záródó kilincsműködtetésű zárral lehetővé teszi a széles, rusztikus kilincscímek szerelését. A vasalatrendszer erős GU pánttal 3 dimenzióban állítható, amely biztosítja a bejárati ajtó tökéletes működését, precíz beállítását. A bejárati ajtó biztonságossága a kilincsszerkezettel növelhető, amely védett térről szerelhető, letörés ellen védett.

 A műanyag bejárati ajtó szabvány mérete

100×210, 140×210, amely kiegészíthető oldal és felülvilágítókkal. Mi gyártók, ettől eltérő méreteket is tudunk készíteni.

 A bejárati ajtó beépítése

Győződjünk meg méréssel a falnyílás méretéről! A bejárati ajtók beépítése utólagos elhelyezéssel javasolt, külső nyílászáróknál a munkát bízza szakemberre, mert beszerelés után a jó működés érdekében utólagos illesztést kell végezni! A bejárati ajtók, ablakok megfelelő légzárással rendelkeznek, így fűtött lakótérbe, lakóházakba, nyaralókba valamint közösségi, ipari és egyéb létesítményekbe építhetők be. Figyelem: a bejárati ajtó beépítése után biztosítani kell a helyiség megfelelő szellőzését! Különösen az esetleges utómunkálatok következtében növekedhet meg – szellőztetés hiányában – olyan mértékben a páratartalom, hogy a lecsapódott pára a bejárati ajtó szerkezetein, mint kondenzvíz keletkezik, és komoly károkat okozhat!

bejárati ajtó beépítése

 Ajtó, ablakok karbantartása

A bejárati ajtó, ablak vasalatainak csúszó, forgó alkatrészeit évente egyszer érdemes műszerolajjal kezelni. 6-8 évente a fedőlakkot javasolt felújítani. A bejárati ajtó, ablak kereteit a háztartásban használt normál mosószerekkel lehet tisztítani. Lemosáshoz kéz meleg vizet használjunk! A bejárati ajtót, ablakot ne tisztítsuk szemcsés súroló szerrel és karcolást okozó eszközzel! Óvjuk a bejárati ajtó, ablak vasalatait a víz befolyásától!

Kérjen Árajánlatot még ma! Árajánlat kéréshez kattintson ide!